Projekt Přemyslovci 2023 je spolufinancován Evropskou unií.
ZAjištění Činnosti MAS je spolufinancován Evropskou unií.

Změna sdružení na o.p.s.

Dobrý den kolegové,

delší dobu jste nedostali informace o tom, co se děje s transformací našeho zájmového sdružení právnických osob na obecně prospěšnou společnost. Důvod je prostý – soudy si dávají na čas. Neoficiální zprávu jsme měli sice už mnohem dřív (rozhodnutí padlo 6. ledna 2011), ale zdůvodnění nám bylo doručeno teprve 3. února 2011. Naše žádost o registraci o.p.s. byla městským soudem v Praze zamítnuta. Ve zdůvodnění je zmíněn fakt, že přímo v zakládací listině (nikoli odkazem na jiné dokumenty) není uvedeno, jakým způsobem bude o.p.s. poskytovat služby všem žadatelům.

Každopádně dr. Richtr připravuje nové znění zakládací listiny, tentokrát již v souladu se zákonem č. 231/2010 Sb., který vstoupil v platnost od 1. ledna letošního roku.

V pondělí 14. února se sejde správní a programová rada a bude jednat o svolání valné hromady zájmového sdružení právnických osob, která by měla schválit nové znění zakládací listiny. Termín svolání valné hromady oznámíme hned po jednání SPR. Nebude to dříve než počátkem března, protože nejdříve je třeba ukončit vyhodnocení žádostí podaných do probíhající výzvy LEADER. Výběrová komise zasedne nad třiceti projekty 24. února.

SPR bude uvažovat také mj. o případných úpravách fiší (Státní zemědělský intervenční fond požaduje provést jejich aktualizaci před další výzvou, v níž vstupuje v platnost řada změn jak pro vedení projektů, tak pro žadatele).

Dnes proběhla kontrola účetnictví našeho sdružení kontrolním oddělením regionálního odboru SZIF a neshledala závady.

Blíží se také termín vydání dalších Přemyslovských listů (uzávěrka byla stanovena na 20. února). Chystá-li se u vás něco zajímavého, napište na info@premyslovci.cz.

 

Jarda Huk

Evropský zemědělský fond rozvoje venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí